Flip siste nytt

Pusse opp bad selv - Spar tid og penger

Har du lenge hatt lyst til å pusse opp bad selv, men vet ikke helt hvor mye det koster og hvor lang tid det vil ta? Fortvil ikke! Vi i Flip har satt sammen en liten guide om hvordan du kan komme i gang med oppussingen av badet, uten at det trenger å slå hull på budsjettet ditt. 

Selv om det kanskje frister å ansette en håndverker til å gjøre drømmebadet til en virkelighet, er det faktisk ikke så veldig vanskelig å pusse opp bad billig – helt selv! Når det er sagt må du etterlate de tekniske oppgavene som for eksempel flytting av rør, endring av planløsning eller tekniske installasjoner til kyndige fagpersoner. 

Start badoppussingen med Flip i dag og gjør drømmebadet ditt til virkelighet uten å sprenge budsjettet!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Hvordan pusse opp bad – billig, raskt og enkelt 

Det viktigste når man skal pusse opp bad selv er å kjenne på sine egne evner og begrensninger. Hva er det du kan gjøre selv? Hvor mye tid kan du avse til prosjektet? Hvor mye ønsker du å bruke på renoveringen? 

Så lenge du vet hva du driver med, har en plan å forholde deg til og dokumenterer underveis, har du et godt utgangspunkt. Det trenger ikke være veldig dyrt å pusse opp bad selv, spesielt hvis du skal gjøre det meste av grunnarbeidet. 

Under har vi lagt ved en liste over hvordan du kan pusse opp bad billig og fortsatt spare penger: 

  1. Bytt dusjkabinettet. Spesielt eldre bad har enten kabinett eller badekar, og da er det naturlig at de kan se litt slitt og gamle ut med årene. Å investere i et nytt dusjkabinett trenger ikke koste så veldig mye. Du kan også sjekke på bruktmarkedet etter noen skatter. Til selve monteringen bør du leie inn en fagperson så jobben blir ordentlig gjort. 
  2. Invester i nytt gulvbelegg, f.ksempel vinylbelegg. Vinylbelegg består av en myk bakside og en hard, slitesterk vinyl overflate. Dette gulvbelegget er mye mykere å gå på og tåler vann, i motsetning til laminat. Dette kan du gjøre selv hvis du ikke vil at en fagperson skal ta seg av jobben. 
  3. Kjøp nye baderomsmøbler. Bare det å kjøpe nye baderomsmøbler kan gjøre en stor forskjell og endre utseendet på badet. Det skal ikke så mye til å “fornye” badet, og det uten at du trenger å bruke så mye penger på oppussing. 
  4. Bytt toalettet. Å bytte ut toalettet trenger ikke koste all verdens, alt ettersom hvilke materialer og andre funksjonaliteteter du ser etter. Når det kommer til denne delen av oppussingen trengs det en rørleggger. 
  5. Forny vegger og gulv med en strøk maling. Har du et bad uten fliser på vegg og gulv, vil et strøk maling gjøre jobben. Du kan også kjøre på med trendy farger som matcher ditt nye gulvbelegg. Ofte ser vi også at taket på flislagt bad falmer raskere enn resten av badet. Her kan man ofte løfte helhetsinntrykket ved å kun male taket.
  6. Styling av badet. Selv om man kanskje ikke tenker over det, har stylingen av badet veldig mye å si for helhetsfølelsen i rommet. Det kan være så enkelt som delikate farger på håndklær, matchende pyntelys og dekor. Grønne planter vil også gjøre en stor forskjell og gi badet “det lille ekstra”. 

Hva koster det å pusse opp et bad?

Selve prisen for oppussing av bad varierer ofte fra bolig til bolig, der noen renoveringer er dyrere enn andre. Da kommer spørsmålet: Hva koster det å pusse opp et bad? Det er mange faktorer som spiller inn her, i hovedsak om det er snakk om totalrennovering eller en overflateoppussing av badet. Det har også stor betydning for pris hvilke materialer og baderomsmøbler man velger. 

Skal du pusse opp selv? Skal du ansette noen? Dette er også viktig å finne ut av. Jo raskere du har en plan på hvordan du skal gjøre oppussingen, jo raskere kommer du igang. 

Det koster selvfølgelig mindre hvis man gjør det meste av arbeidet selv, og lar en kyndig rørlegger ta seg av resten. På denne måten kan du fordele kostnadene utover og se på hvilke områder du ønsker å investere det meste av budsjettet ditt. Dersom gulvet på badet er viktigst, kan du finne andre løsninger for resten av “renoveringen”. 

Hvis du ønsker å fokusere mer på interiøret og stylingen, kan du bruke mer penger på å kjøpe nye baderomsmøbler. Tenk smart og kutt der du kan, slik at det ikke spiser opp hele budsjettet ditt. 

Trenger du hjelp med å pusse opp badet?

Flip ønsker å være der for våre kunder og tar på oss alle slags overflateoppussingsjobber. Trenger du profesjonell bistand til jobben, eller har du kanskje ikke tid til å pusse opp selv? Da hjelper vi deg gjerne! Vi har også solide samarbeidspartnere som sikrer de jobbene som ikke passer inn i vår modell så kunden skal bli 100 % fornøyd.

Bruk “Start oppussingen” knappen under og gjør drømmebadet ditt til en virkelighet! 

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Ingen flere innlegg å vise