Flip siste nytt

Pris på gulv oppussingen - Hvor mye koster det å pusse opp gulvet?

Har du lenge tenkt på å fornye gulvet hjemme, men usikker på hvor mye det hele vil koste? 

Det er mye man må tenke på når man skal pusse opp/male gulvet hjemme eller diverse rom i leiligheten/huset. Enten du tenker å gjøre store deler av arbeidet selv, eller vil ansette noen til å gjøre jobben for deg, er det noen ting man bør ta stilling til før man setter igang eller bestemmer seg for å kontakte en håndverker. 

Få kontroll over kostnadene og kvaliteten på gulvoppussing med Flip! Velg mellom forskjellige jobber som sliping, bytting og avretting av gulv, og få en klar prisoversikt. Start oppussingen med oss i dag for en enkel og rimelig løsning!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Forskjellige priser på gulv – Sliping, bytting og avretting 

En viktig faktor når man skal pusse opp gulvet er pris, og selv om det kan være lurt å velge den raskeste og billigste løsningen er det ikke alltid at resultatet blir like fint. Vi i flip har derfor skrevet en artikkel som viser deg en oversiktlig og enkel prisoversikt over de forskjellige jobbene som kunder vanligvis bestiller hos oss. 

Pris sliping av tregulv 

Hvis man ønsker å slipe gulvet må man regne med å betale seriøse aktører på markedet rundt kr 400-700 pr m2 veiledende for å slipe, pigmentere lyst eller overflatebehandle. Det er mye rimeligere å slipe gulvet, kontra å legge den billigste 3-stavs parketten, men er det den beste løsningen? Når det er sagt er det noen spesielle ting som gjør at prisen varierer, for eksempel, overflatebehandling, pigmentering, antall terskler, lange terskler, trapper, veldig mørke farger, såpebehandling osv. Selve arealet på gulvet har også veldig mye å si for prisen, f.eks gulv som er 18 m,da blir som regel alternativene ganske like i pris. 

Har du for eksempel et større rom lønner det seg å slipe gulvet enn å bytte det ut. Sliper du gulvet og legger på en ny farge (lakk eller olje), ligger gulv priser på ca 300-430 kr pr. m2. Dette avhenger som regel av ulike faktorer. Å gi gulvet nytt liv med en slip og lakkering er både rimeligere og mer bærekraftig enn å rive og legge nytt.

Gulvbytte 

Et nytt gulv hever inntrykket av boligen betydelig. Skal du legge nytt gulv kan pris på gulv være ganske mye høyere, da prisen vanligvis ligger på rundt 400 kr og oppover pr. m2 for parketten. Veldig mange av de populære gulvparkettene ligger godt over denne prisen også. 

Å bytte ut gulv eller legge gulv på gulv (potensielt med knirk), er den nest billigste løsningen. Mange kunder ønsker å legge gulv så billig som mulig, men vet ikke alle komplikasjonene som følger med. Når man legger gulv på gulv kan det knirke og ikke bli like pent mot f.eks lister. Uventede kostnader kan også påløpe, (eksempelvis avretting av gulv, innkjøp av avrettingsmasse, utstyr osv) dersom man skal fjerne gulv for å legge til nytt. Og denne prosessen kan være noe komplisert, spesielt hvis man ikke har gjort det tidligere eller vet hvordan man avretter gulvet selv. Det er ofte enklere å skifte gulv hvis det er betongsåle, men ved bjelkelag kan mye skje underveis. 

Ofte er det også vanskelig å legge gulv på gulv da de i hovedsak ønsker å gi et perfekt resultat og det sjeldent blir det med gulv på gulv. 

Avretting av gulv 

Noe som er veldig lurt før man legger nye gulv er å avrette gulvet (som vi nevnte ovenfor), og dette kan man gjøre ved å bruke en avrettingsmasse. Det er forskjellige priser på gulv avrettingsmasser og de varierer ofte utfra hvor mye du trenger og hvor stort gulvet er. 

Selve avrettingsmassen regnes ut per kg pris, så da kan pris på en bag med avrettingsmasse være alt fra 100-1200 kr. En typisk feil mange ofte gjør er å ikke sikre et rett underlag før de setter i gang med gulvleggingen, dette er veldig viktig hvis du ønsker det beste resultatet. 

Lakkering og maling av gulv – Hvor mye koster det?

En annen kostnad man bør tenke på er den siste finishen av gulvet, nemlig lakkering eller maling av gulvet. Å male/lakkere gulvet er en enkel, billig og smart måte å fornye gamle og slitte gulv på. Selve pris på gulv maling kan variere, men det er som regel noe alle kan ta seg råd til. Enten man velger å gjøre store deler av malerjobben selv eller ansette noen. 

Det er forskjellige priser på enkelte gulvmaling og lakkering, der noen koster mye mer enn andre. Dette kommer veldig an på om du skal ha farger, sorte gulv, teksturen på gulvet, om det skal være vannbasert, blank osv. Du kan gjøre mye forskjellig, og det er spesielt Jotun og Trestjerner som er de mest populære alternativene på markedet. 

Prisen kan være alt fra 600-2000 kr, avhengig av hvor stort gulvet er. 

Trenger du hjelp med å pusse opp gulvet?

Er du fortsatt usikker på priser på gulv og ikke helt vet om du vil gjøre jobben selv, da kan vi i Flip.no hjelpe deg. Vi er eksperter på oppussing av gulv, tak, maling av vegger osv. Du kan lese mer om hvordan anbudsprosessen fungerer her. 

Hvorfor velge Flip? 

Det finnes en rekke plattformer som tilbyr håndverkertjenester og vi får ofte spørsmål om hvorfor det lønner seg å velge flip.no istedenfor andre leverandører. Etter vi sjekket opp markedet har vi sett at en viktig faktor som gjentar seg er pris og tiden det tar å fullføre arbeidet. Vi ønsker å revolusjonere og digitalisere oppussingsprosessen og gjøre det enklere for boligeiere å få jobben gjort billigst mulig, uten at det går utover kvaliteten av arbeidet. 

Slik kommer du igang

For å gjøre det enklere å bestille en flip av din bolig, kan du enkelt klikke på “Start oppussing”-knappen på siden vår. Hvordan oppussingspakke du bør velge varierer veldig på hvilke behov du har og hvor mange kvadratmeter gulvareal du ønsker å pusse opp, hvor mange rom det er snakk om osv. Vi kan starte arbeidet allerede om tre virkedager og det er viktig at du oppgir nøyaktig informasjon og sender oss bilder som viser nåværende situasjon – om arealet eller rommet du vil pusse opp er møblert eller ikke. 

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Ingen flere innlegg å vise