Flip siste nytt

Økte verdien av boligen drastisk på bare to uker

Boligen er for de aller fleste av oss den mest verdifulle eiendelen vi har. Gjennom ulike livsfaser endrer behovene seg, og det er naturlig å selge og kjøpe nytt. Flere har fått øynene opp for verdiøkende overflateoppussing før salg av boligen. Tar du jobben kan du tjene flere hundre tusen kroner mer på salget med bare noen enkle, raske og rimelige grep.

Er du klar for å øke verdien på din bolig før salg? La Flip ta seg av den verdiøkende overflateoppussingen, og oppnå potensielt flere hundre tusen kroner mer i salgspris.

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Boligkjøp med potensiale

Leiligheten det ble gjennomført verdiøkende overflateoppussing i ligger sentralt på Majorstuen i Professor Dahls Gate, rett ved Bogstadveien. Som førstegangskjøper etter studiene var dette drømmeleiligheten for Einar (26) med umiddelbar nærhet til servicetibud, pulserende uteliv og restauranter. I tillegg var han bevisst på at han ønsket å «bo litt smart» så han kanskje kunne tjene litt ekstra dersom han fant et objekt som trengte litt oppussing. Leiligheten i Professor Dahls Gate var perfekt og Einar vant budrunden. 

Fant Flip etter et Google-søk

Einar hadde tidligere hjulpet storesøsteren med å pusse opp hennes første leilighet. Der hadde de blant annet malt, sparklet og byttet gulv i tillegg til å rive en vegg. Einar mente arbeidet var lærerikt, men at det tok uforholdsmessig lang tid å gjennomføre. Han, søsteren og faren måtte bruke de fleste kvelder og helger de neste månedene, og de ble ganske utslitt av alle prosessene og detaljene man måtte sette seg inn i. Det var også mye jobb ifbm innkjøpene og mange beregninger som måtte gjennomføres. For ikke å snakke om all bæringen og avfallshåndteringen i etterkant. I tillegg ble resultatet helt ok, men fortsatt ganske dyrt målt i penger og i tid. Søsteren må trolig få inn en profesjonell håndverker for å få sparklejobben god nok før et evt salg av boligen i fremtiden.

Trolig hadde ikke jobben tatt mer enn 1-2 uker for et profesjonelt firma. For Einar var det derfor uaktuelt å gå løs på jobben selv denne gangen.

– Jeg søkte opp flere aktører og vurderte å legge ut jobben på Mittanbud, men da jeg kom over Flip.no og forstod hva det dreide seg om likte jeg konseptet så godt at jeg sendte inn en henvendelse.

Einar brukte 2 minutter på å velge alle de tilgjengelige jobbene for prosjektet; maling (ink sparkling), gulvarbeider (slip eller gulv og listbytte) og skrev også inn at han ønsket å bygge et ekstra soverom. Deretter lastet han opp bilder av boligen før han sendte inn henvendelsen.

– Jeg ble kontaktet av en hyggelig prosjektleder som skulle holde i hele prosessen, og da kjente jeg at skuldrene senket seg.

Leiligheten befinner seg i andre etasje med fransk balkong i et klassisk bygg fra 1884. Stuedelen i leiligheten et mellombygg fra 1997.  De tykke bærende «ytterveggene» til resten av leiligheten gir lite muligheter for romendringer, men behovet for overflateoppussing var definitivt til stede. Dette ønsket Einar å utnytte.

En klassisk «flip»

Etter tett dialog med prosjektleder var planen lagt. Først om fremst skulle alle flater males, og enkelte steder flekksparkles først. Dette gjaldt alt fra vegger, lister, gerikter, dører, tak og kjøkkenfronter med sliping og lakkering av kjøkkenbenken. I tillegg skulle alle gulv slipes og lakkeres med en hvit lakk for å få et moderne preg i hele leiligheten, uten å måtte gå til innkjøp av nytt gulv og rive det gamle. Dessuten ble det lagt opp til at all belysning skulle byttes ut med moderne lamper. Dørhåndtak skulle byttes til sort og på ytterdøren skulle det monteres en elektronisk dørlås. Dørene på Ikeaskapet på soverommet ble også byttet, og i stuen skulle det monteres en pen rødspritpeis.

For dette prosjektet var det også noen elementer som krevde litt mer enn bare overflatebehandling. Leiligheten hadde fra før av bare et soverom. Ved å gjøre kjøkkenet mindre kunne han lage et nytt rom mot bakgården, som Einar planla å leie ut til en kamerat, eller benytte som et kontor. I tillegg sikrer trolig dette grepet alene en mulig gevinst på ca 250 000kr ved å gå fra to-roms til tre-roms i dette sentrale området. Kjøkkenet ble halvert i størrelse og flyttet, slik at det kunne settes opp lettvegger til det ekstra soverommet/kontoret i den andre halvdelen. Det var allikevel et klassisk og flott Sigdalkjøkken, så Einar valgte å beholde dette og heller overflatebehandle.

I tillegg ønsket han å gjøre noen smarte grep på badet. Selger hadde byttet ut membranen og varmekabler i gulvet i 2014, men valgt å sette inn de gamle baderomsmøblene igjen. Badet var derfor i god stand og perfekt for å legge mikrosement og sette inn nye baderomsmøbler med et moderne preg.

-Disse løsningene hadde jeg ikke kommet på selv, og det ble skikkelig fint og mye rimeligere enn jeg forventet.

Flip stod for alt av innkjøp, levering, montering og avfallshåndtering.

-Jeg er sikker på at prisantydningen har økt med mange hundretusen mer enn jeg har pusset opp for, i tillegg får jeg glede av å bo i en superfin leilighet fra dag èn.

Smakfulle farger

Einar var glad for å få hjelp til fargevalgene i leiligheten sin.

-Jeg aner jo ikke hva slags matthet eller blankhet jeg bør ha. Og farger som feks komplimenterer hverandre er ikke noe jeg er ekspert på.

Leiligheten var på 58 kvm og med flere mindre rom. For Flip sin Interiørdesigner var det derfor viktig å skape romfølelse med lyse farger, samtidig som det ikke skulle bli for hvitt og sterilt, men et moderne, varmt og koselig hjem. Inngangspartiet kan gjerne være litt lunere enn resten av leiligheten. Ellers gikk det for dette prosjektet mest i lyse gråtoner. Einar fikk tilsendt tre komplette fargeplaner som kunne passe til leiligheten.

Smarte grep

For å virkelig dra nytte av overflateoppussingen er det viktig å ikke glemme detaljene. Små grep må til for å skape helheten i hjemmet. Dette kan spille en vesentlig rolle for å sikre prisantydningen du drømmer om. I dette prosjektet satt Flip inn rødspritpeis, da leiligheten ikke hadde pipeløp eller peis fra tidligere. Alle de gamle lampene ble byttet ut med nye og moderne lamper. Alle dørhåndtak ble også byttet fra messing til sort, og det ble installert sort, elektronisk dørlås på ytterdøren. Knotter på skap ble også byttet til sorte. Samlet sett er disse smarte grepene det som gjør at boligen virkelig fremstår gjennomført, og totalrenovert på visning. Glem heller ikke å style leiligheten med smakfulle møbler, og farger som appelerer til målgruppen for objektet ditt. Friske blomster eller planter bidrar også til å gjøre boligen mer attraktiv og tiltalende på visning.

Ryddige og løsningsorienterte

Einar er veldig fornøyd med Flip. Både prosjektlederen og håndverkerne får ros for å være pålitelige og ryddige i arbeidet sitt. I tillegg var han fornøyd med prisen for hele jobben. Mye takket være den integrerte anbudsprosessen som Flip kjører på alle oppdragene sine. Einar reduserte kostnadene for dette prosjketet med over 30-40% takket være dette.

– Prisen var god og Flip gav meg gode råd og tips og holdt i prosessene. Selv om enkelte av jobbene i prosjektet gikk utenfor Flip-modellen hjalp prosjektlderen meg også med feks rørlegger og elektrikker når jeg trengte det. Det beste var at jeg kunne være på jobb og gjøre andre ting, mens leiligheten ble fikset på bare to uker. I tillegg var håndverkerne som jobbet i leiligheten hyggelige og flinke. De kom med alt materialet og malingen i tillegg til å avfallshåndtere restene.

Anbefaler til venner

Einar legger ikke skjul på at han var fornøyd med valget om å la Flip ta seg av oppussingen.

-Det var en veldig god prosess fra a-å, jeg fikk utført kvalitetsarbeid til veldig god pris og jeg slapp å legge inn så mye egeninnsats som jeg pleier. Jeg kommer til å bruke Flip neste gang også og flere venner av meg er allerede i gang med sine Flip-prosjekter.

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Ingen flere innlegg å vise