Flip siste nytt

Male kjøkkenfronter: slik går du frem

Vil du male kjøkkenfrontene selv? Det klarer du lett, så lenge du leser gjennom disse smarte tipsene først. Selv slitt og gammel kjøkkeninnredning kan få et helt nytt og trendy utseende med et strøk maling. Enten du skal klargjøre boligen for salg eller du vil kose deg på det “nye” kjøkkenet selv, trenger det hverken å være kostbart eller tidkrevende å pusse opp eksisterende kjøkkenløsninger.

Oppussing av kjøkkenfronter kan gi en betydelig fornyelse til ethvert kjøkken, og med riktig veiledning og hjelp fra fagfolk hos Flip kan dette gjøres enkelt og effektivt.

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Fordelene med å male kjøkkenfronter selv

Kjøkkenet er hjertet av ethvert hjem og brukes hele dagen. Det er her du våkner sakte med nytraktet kaffe om morgenen, lager middag om ettermiddagen mens barna gjør lekser ved kjøkkenbordet og samler familien til et felles måltid om kvelden. Og da er det kanskje ikke så rart at kjøkkeninnredningen blir slitt over tid, siden rommet er så mye i bruk?

Hvis det er på tide å fornye dette velbrukte rommet, så er det mange fordeler med å ta enkle grep som å male kjøkkenfronter selv:

  • Et strøk med maling kan raskt gi eksisterende innredning nytt liv og forvandle hele stemningen på kjøkkenet, slik at du igjen kan trives i rommet – uten å irritere deg over overflateslitasjen.
  • Totalrenovering kan være en kostbar affære, men du kan male kjøkkenfrontene på et ellers velfungerende kjøkken for å få et unikt og personlig preg.
  • Skal du selge boligen? Da bør du unngå å vise frem et slitt og ripet kjøkken på bilder og visninger. Litt maling kan gjøre underverker, slik at boligen blir mer attraktiv for potensielle kjøpere.

De fleste klarer helt fint å male kjøkkeninnredning med riktig veiledning – men det kan være litt mer komplisert å montere nytt kjøkken. Det innebærer ofte kompliserte oppgaver som arbeid med rør, elektrisk installasjon og tilpasning av skap. Da kan det være lurt å få hjelp av fagfolk. Men hvis resten av kjøkkenet fungerer, så er maling et enkelt grep du kan ta for å pusse opp selv.

Slik går du frem for å male kjøkkeninnredningen selv

Vi gjør oppussingen så enkel som mulig for deg ved å dele nøyaktig hvordan du skal male kjøkkenfronter, steg-for-steg. Men vi vil gjerne dele et lite tips med deg før vi setter i gang: Se etter maling med høyere glansgrad! Høyere glansgrad er nemlig enklere å rengjøre. Og akkurat det kan være et stort pluss når du skal vaske vekk stae tomatsausflekker.

Steg 1: Velg riktig type maling

Vi anbefaler at du får hjelp på butikken til å velge en type maling som kan brukes på kjøkkenfronter. Ta gjerne med deg fargeprøver hjem for å få et bedre inntrykk av sluttresultatet. 

Steg 2: Rengjør frontene

Nå som du har tatt med deg maling hjem fra butikken, bør du rengjøre alle fronter grundig for å fjerne fett, smuss og annet rusk. Skru deretter av håndtak og fjern eventuelle hengsler for å gjøre det enklere å male kjøkkeninnredningen.

Steg 3: Slip overflaten

Bruk et fint sandpapir for å slipe overflaten til det blir matt. Da setter malingen seg bedre. Pass på å sparkle eventuelle hakk, skader eller ujevnheter – da blir resultatet mye finere. Støvet etter slipingen fjerner du lett med en tørr mikrofiberklut.

Steg 4: Påfør grunning

Påfør et lag med grunning. Grunning gir bedre heft og en jevnere overflate. Bruk gjerne en malerull og vent til det har tørket før du går videre til neste steg.

Steg 5: Nå kan du male kjøkkenfrontene

Vi anbefaler å male flatene med en rull for å dekke store områder, samtidig som du får et jevnt resultat. Bruk en pensel for å nå inn i mønstre og for å male kanter. Du bør male to strøk for å dekke overflatene på kjøkkeninnredningen tilstrekkelig. Bare pass på at du ikke maler over eventuelle hull til skruer og hengsler.

Steg 6: Fjern ujevnheter

Bruk en etterstryker etter hvert strøk med maling for å fjerne eventuelle nupper eller ujevnheter. Ikke hopp over dette steget – du får nemlig en glatt overflate ved å bruke etterstryker.

Steg 7: Nyt resultatet

Når du har fullført alle trinnene og malingen har tørket, kan du montere håndtakene og hengslene tilbake og beundre ditt “nye” kjøkken.

Konklusjon: Slik maler du kjøkkenfronter selv

Og det var det – du har et fornyet kjøkken på bare syv enkle steg. Hvis du likevel føler deg usikker på hvordan du skal male kjøkkenfronter, føler at du ikke har nok tid til DIY-prosjekter eller vil i gang med mer omfattende oppussingsprosjekter, så ikke nøl med å kontakte profesjonelle fagfolk. 

De dyktige fagfolk hos Flip kan gi deg veiledning, male kjøkkeninnredningen for deg eller hjelpe deg med å montere helt nye kjøkkenfronter. Lykke til!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Ingen flere innlegg å vise