Flip siste nytt

Lykkes med å male bolig

Når man skal male boligen er det flere ting man burde hensynta.

La oss gjøre oppussingen enklere for deg – kontakt oss i Flip for å få hjelp til malingen!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Hvordan male vegger:

Først, start med å fjerne eventuelle gamle tapeter eller maling som allerede er på veggen. Deretter, bruk en skrape eller spatel for å fjerne eventuelle sår eller bulker i veggen. Når veggen er ren og jevn, bruk spakkelmasse der det er behov for det for å få en helt jevn overflate. La spakkelen tørke i henhold til produsentens anvisninger.

Når veggen er klar til maling, bruk en pensel eller rull for å påføre en primer som gir en jevn basis for malingen. La primern tørke i henhold til produsentens anvisninger.

Når primern er tørr, kan du påføre den første laget av maling med en pensel eller rull. Start i hjørnene og arbeid deg utover for å unngå merker eller striper. La første lag tørke i henhold til produsentens anvisninger før du påfører det andre laget.

Når andre laget er tørt, kan du bruke en pensel eller rull med en mindre kapasitet for å få de nødvendige detaljene i malingen. La veggen tørke helt før du setter tilbake eventuelle møbler eller innredning.

Hvordan male tak:

Før du begynner å male taket, må du sikre at det er rent og fri for støv og skitt. Bruk en støvsuger eller en myk klut for å fjerne støv og skitt fra taket. Deretter, bruk en skrape eller spatel for å fjerne eventuelle bulker eller sår i taket. Når taket er rent og jevnt, bruk spakkelmasse der det er behov for det for å få en jevn overflate. La spakkelen tørke i henhold til produsentens anvisninger.

Når taket er klart til maling, bruk en pensel eller rull for å påføre en primer som gir en jevn basis for malingen. La primern tørke i henhold til produsentens anvisninger.

Når primern er tørr, kan du påføre den første laget av maling med en pensel eller rull. Start i hjørnene og arbeid deg utover for å unngå merker eller striper. La første lag tørke i henhold til produsentens anvisninger før du påfører det andre laget.

Når andre laget er tørt, kan du bruke en pensel eller rull med en mindre kapasitet for å få de nødvendige detaljene i malingen. La taket tørke helt før du setter tilbake eventuelle møbler eller innredning.

For å sparkle hjørner, følg disse trinnene:

  1. Rengjør hjørnene grundig for å fjerne eventuelle støv, skitt eller annen smuss.
  2. Bruk en skrape eller spatel for å fjerne eventuelle bulker eller sår i veggen.
  3. Påfør spakkelmasse i hjørnene med en sparkelkniv. Start i hjørnene og arbeid deg utover for å få en jevn overflate.
  4. Bruk spakkelkniven for å glatte ut sparkelen for å unngå merker eller striper.
  5. La sparkelen tørke i henhold til produsentens anvisninger, og bruk en skrape eller sandpapir for å fjerne eventuelle ujevnheter.
  6. Påfør en primer på hjørnene for å sikre at malingen sitter godt. La primern tørke i henhold til produsentens anvisninger.

Hvordan vaske malingsøl:

For å vaske malingsøl, start med å fjerne så mye som mulig av overflødig maling med en skrape eller spatel. Deretter, legg en liten mengde vaskemiddel på en myk klut og gni forsiktig på flekken. Unngå å bruke for hardt trykk eller skrape hardt på flekken, da dette kan skade underlaget.

Hvis flekken ikke fjernes med vaskemiddel, kan du prøve å bruke en mild blekemiddelblanding. Bland en del blekemiddel med ti deler vann, og gni forsiktig på flekken med en myk klut. La blandingen virke i noen minutter før du vasker den bort med varmt vann og en myk klut.

Hvis flekken fortsatt ikke fjernes, kan du prøve å bruke en spesiell rengjøringsmiddel for malingsøl. Følg produsentens anvisninger nøye for å unngå skade på underlaget.

Hvis alt annet mislykkes, kan det være nødvendig å male om området for å dekke over flekken.

Flip hjelper deg gjerne!

Om du enten ikke har tid, interesse eller kunnskap av å gjøre dette selv, kan du gjerne ta kontakt med oss i Flip. Start prosessen ved å trykke start oppussing under.

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Ingen flere innlegg å vise