Flip siste nytt

Hvordan øke verdien på boligen din

Er oppussing lønnsomt eller bare kostbar sløsing med tid? Vi viser deg hvordan du kan øke verdien på boligen din med effektive oppgraderinger som gir god fortjeneste.

Det kan være flere grunner til hvorfor du vil pusse opp – og det å øke boligverdien er en av dem. Ønsker du å forvandle boligen din til et ettertraktet salgsobjekt som får potensielle kjøpere til å trekke frem lommeboken? Eller kanskje du skal forhandle med banken for å få gunstigere lånevilkår ved å gi hjemmet ditt et lite løft?

Ikke all oppussing lønner seg, dersom målet er å øke boligverdien. Du må vite hva som gir fortjeneste og hva som bare koster deg tid og penger. Og nettopp dette kan vi hjelpe deg med å finne ut av. Her får du mange gode tips fra små justeringer som kan fullføres på en ettermiddag til mer omfattende prosjekter som kan øke boligens verdi betydelig.

Ønsker du å øke verdien på boligen din før salg? Få nyttige tips og råd om effektive oppgraderinger som gir god fortjeneste med Flip!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Slik øker du verdien på boligen før salg

Har du god kjennskap til ditt lokale boligmarked? Det er gull verdt å vite nøyaktig hva kjøpere i ditt område jakter på når de ser etter lignende boliger som din. Foretrekker de åpne planløsninger eller en vedlikeholdt hage der barna kan leke? Ønsker de seg et ekstra soverom? Det blir mye enklere å planlegge oppussingen, så lenge du vet hva kjøperne vil ha.

Det handler altså ikke bare om å følge boligtrender. Du må forstå hvem du selger til og hva som er drømmeboligen deres – og det er her lokale eiendomsmeglere kommer inn i bildet. Lokalkjente meglere vet hvem målgruppen bør være og hva som vekker kjøpelysten deres. Vi anbefaler at du rådfører deg med megleren din før du setter i gang med oppussingsprosjektet.

Det lønner seg (nesten) aldri å pusse opp bad og kjøkken

Mange tenker at det å bytte bad og kjøkken vil øke boligverdien. Og det gjør det selvsagt også – men det er ikke nødvendigvis lønnsomt av den grunn. Hvis du skal bo i boligen selv, så er det selvsagt å bare kjøre på. Du får drømmebadet eller drømmekjøkkenet ditt, samtidig som du øker boligens verdi. Kanskje verdien øker såpass mye at du kan få bedre lånevilkår? 

Hvis målet er å få størst mulig fortjeneste på boligsalget, bør du stoppe opp litt. Det viser seg at større oppussingsprosjekter som å renovere bad og kjøkken sjelden lønner seg. Du bør heller vurdere å bytte fronter, male vegger, bytte knotter, fornye dusjkabinettet eller legge fliser over kjøkkenbenken.

Men som med alle regler, så finnes det enkelte unntak – og derfor bør du alltid snakke med eiendomsmegler. I visse områder kan et nyrenovert, moderne bad være akkurat det som sikrer deg en høyere salgssum. Et nytt bad kan utgjøre forskjellen mellom et «meh» og et ivrig «her må vi by!» i en budrunde. Eldre bygårder i Oslo sentrum er et godt eksempel på dette. Her lønner det seg faktisk å renovere badet før du selger.

Flere rom? Ja takk!

Det er én ting som omtrent alltid faller i smak hos potensielle kjøpere: flere soverom. Ikke bare når du frem til en større kjøpergruppe ved å gå fra ett til to soverom, men du kan også potensielt øke salgsprisen betydelig. Men hvordan kan du gjøre dette uten å bygge ut? Løsningen kan være enklere enn du tror.

Mange velger å flytte kjøkkenet inn i stua, slik at de kan frigjøre plass til et ekstra soverom. Det krever selvfølgelig en viss investering. Oppussingsprosjektet kan likevel være verdt det for å få økt interesse i boligen og høyere bud. Åpen planløsning for stue og kjøkken er dessuten ganske så trendy og populært.

Har du et stort rom som sjelden brukes fullt ut? Da kan du vurdere å dele det i to mindre, men funksjonelle rom for å øke verdien på boligen. Og ikke glem de uutnyttede områdene i boligen din, for eksempel loft og kjeller. Du kan øke boligverdien betydelig ved å forvandle dem til godkjent boareal. 

Bare husk å sette opp et nøyaktig budsjett før du setter i gang med prosjektet. Du bør skaffe deg en god oversikt over kostnader for materialer og arbeidskraft, slik at du kan undersøke om oppussingen lønner seg eller ikke.

Øk interessen, ikke bare prisen

Tro det eller ei, men som regel er det de små og billige oppussingsprosjektene som virkelig lønner seg ved boligsalg. Det stemmer – smart oppussing som å male vegger kan skape budkrig, selv om boligverdien formelt sett ikke øker særlig mye. Og selv om du kanskje ikke ser en enorm økning i prisantydning, kan de rette forbedringene lokke flere potensielle kjøpere til å komme på visningen. Jo flere som kommer på visning, desto større er sjansen for at flere legger inn bud.

Her er noen enkle, men effektive grep du kan ta:

  • Et friskt strøk med nøytrale, lyse farger kan gjøre underverker, særlig i stuen og på kjøkken og soverom.
  • Bytt ut gamle eller slitte håndtak på skap og dører.
  • Oppgrader lysarmaturer eller kjøp stemningsbelysning for å skape en varm og koselig atmosfære.
  • Vurder å slipe og lakke tregulv.
  • Enkelt hagearbeid kan forbedre hjemmets førsteinntrykk betraktelig, for eksempel å klippe plenen og plante blomster.
  • Fiks alle små, men irriterende problemer som dryppende kraner, knirkende dører og løse lister for å vise at hjemmet er godt vedlikeholdt.

Konklusjon: Slik øker du verdien på boligen

Oppussing kan være en smart måte å øke verdien på eiendommen din, så lenge du vet hva som lønner seg. Det gjelder spesielt for deg som skal pusse opp før du skal selge boligen. Du bør skaffe deg kunnskap om boligmarkedet og den aktuelle kjøpergruppen, samt ha en god balanse mellom kostnad og potensiell avkastning. En dyktig eiendomsmegler kan hjelpe deg med å undersøke nettopp dette. Lykke til!

Hvis du ønksker bistand i arbeidet er Flip her til å hjelpe deg. Ta kontakt!

Flip -Smart oppussing med et klikk!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Ingen flere innlegg å vise