Flip siste nytt

Hvilken farge bør du velge på veggen?

Klør det i fingrene etter å male veggene hjemme? Nå som vi går mot høsten er det ikke uvanlig at man får lyst til å ta frem malerkosten og sette igang med malingen! 

Når du skal male vegg inne kan det være lurt å tenke nøye over fargevalget, eller om du bare skal gå for en ordinær farge. De aller fleste liker å holde det safe og velger gjerne farger som komplimenterer resten av boligen, men dette er selvfølgelig veldig individuelt der noen gjerne liker å være litt mer vågal i fargevalget. 

Vi i Flip liker å inspirere, derfor har vi satt sammen en liten guide som du kan bruke for å finne den perfekte fargen på veggen.

La Flip hjelpe deg med å realisere malerdrømmen din!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Hvordan finne riktig farge på veggen

Skal du for eksempel male en vegg i stua, kan det være lurt å gå for farger som skaper en helhetsfølelse i rommet, siden stuen er det rommet vi bruker mest i løpet av en hverdag. Det er spesielt populært å male vegg og lister i samme farge, som gjør at det føles høyere under taket og det ser gjerne finere ut. 

Når du skal velge farge på veggen, kan det være lurt å velge en farge som passer til hva rommet brukes til. La oss si at du ønsker å pusse opp soverommet, da kan det være ideelt å gå for mørkere farger som skaper en beroligende stemning i rommet. Det sies at spesielt blått og grønt er de beste fargene for soverommet. 

Lag et kakediagram

For å hjelpe deg å finne de riktige fargene anbefaler vi å lage et kakediagram basert på en hovedfarge du liker, og kombinere med nyanser som komplimenterer hverandre. Dette kaller vi for komplementærfarger og de gjør at det blir mye enklere å finne farger som passer sammen. En “fargekake” gir deg som er litt usikker på fargevalget, ekstra hjelp til å komme igang. 

Fargen på veggen endrer stemningen i rommet 

Selv om man kanskje ikke tenker over det der og da, har fargen på veggene utrolig mye å si for stemningen i rommet. Det er derfor, f.eks hotellrom ofte er i mørkere farger, fordi det skaper en elegant stil og gir en “luksuriøs” følelse når du er i rommet. 

Når man skal velge en farge på veggene i et oppholdsrom, er det naturlig å gå for en mer energisk farge. Varme farger som rød, gul, oransje, korall, fiolett og varm grønn gjør at rommet føles lunere, koseligere og gir en naturlig energi til rommet. Mens kalde farger som blå, grønn og indigo er beroligende og passer perfekt for soverom og gjesterom. 

Fargen på veggen har veldig mye å si for helhetsfølelsen i rommet og kan påvirke hvordan man føler seg. Kalde mørke farger kan gjøre at man føler seg tung og trist, mens lyse og spenstige farger kan gjøre at man føler seg gladere. Derfor er det viktig å velge en farge som passer for deg og din livsstil. 

Slik unngår du å velge feil farge på veggen

Å finne riktig farge på veggen kan være frustrerende, spesielt hvis man ikke vet hvor man skal starte. Derfor er det lurt å ha en gjennomtenkt plan som kan spare deg for både tid, utgifter og overraskelser. 

Våre tips: 

  1. Test fargene på veggen før du bestemmer deg. På denne måten får du se fargen live på veggen og om det passer til resten av rommet, som ikke er like lett å se med kun fargeprøver. 
  2. Ta utgangspunkt i taket og gulvet på rommet. Selve fargen, stilen eller mønsteret på gulvet/taket gir deg en indikasjon på hvordan farge du bør velge på veggene. Det ser ofte finere ut hvis man bestemmer seg for å ha lik farge på vegg og lister.
  3. Hvitt er ikke alltid hvitt. Det er viktig å huske på at ikke all hvit maling er hvitt. Det finnes hvit maling med gulaktige hvite toner, grålige hvite toner, rødlige og grønnlige hvite toner… og mange flere hvite toner. Det er ikke alle farger som passer til f.eks Egghvit og Bomull.
  4. Følg magefølelsen. Det er viktig å gå for den fargen som kjennes mest riktig for deg. Vi anbefaler å alltid velge farger som reflekterer din personlighet. 

Trenger du hjelp til å male veggen?

Vi i flip ønsker å være der for våre kunder og tar på oss alle slags jobber. Trenger du profesjonell bistand til jobben, eller har du kanskje ikke tid til å sette igang selv? Da hjelper vi deg gjerne! 

Bruk “Start oppussingen” knappen under og gjør malerdrømmen til virkelighet!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Ingen flere innlegg å vise