Flip siste nytt

Få et splitter nytt kjøkken på 1-2-3

Har du lenge drømt om å fornye kjøkkenet og savner følelsen av et helt “nytt” og fresht kjøkken? Kanskje har du sett litt på kjøkkenfornying på Pinterest i det siste og ser for deg hvordan du kan oppnå ditt drømmekjøkken?

Det skal ikke så mye til for å fornye ditt gamle kjøkken, og enda bedre: det trenger ikke koste så mye heller. Med enkle grep, god planlegging og ikke så veldig mye penger kan du få et splitter nytt kjøkken på 1-2-3. 

Vi i Flip viser deg hvordan du kan realisere kjøkkendrømmen. 

Skap drømmekjøkkenet ditt uten å bryte banken – kontakt oss i Flip for profesjonell hjelp til kjøkkenfornyingen din!

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Slik skinner kjøkkenet ditt igjen

For å gjøre at kjøkkenet ditt ser levende ut igjen, er det noen enkle ting du kan starte med. Ved å gjøre dette trikset gir du kjøkkenet ditt et visuelt løft og bidrar til at kjøkkenbenken din varer lengre. 

Du kan starte med å olje kjøkkenbenken for å gjøre slik at kjøkkenet ditt skinner igjen. På denne måten vil kjøkkenbenken være bedre rustet mot både væske, misfarging og sprekkdannelser. 

Slik gjør du:

  1. Før du begynner å olje kjøkkenbenken må du rense den med møbelrens og stålull. Du kan eventuelt pusse med fint sandpapir dersom det fortsatt er resterende merker i benkeplaten. Tørk av støv på benken med en fuktig fiberklut.
  2. Påfør oljen med en pensel, på tørt og rent treverk. Finn en bra olje som gir god beskyttelse mot smuss, fukt og fett. 
  3. La deretter oljen trekke inn i overflaten i ca 30. minutter. Tørk resterende olje som ikke har trukket inn med en ren og tørr klut. Gjenta så behandlingen. 
  4. Vent ca 24 timer og kjøkkenbenken er klar til bruk. 

Enkel kjøkkenfornying med maling

Ved å bruke riktig maling, flotte fargenyanser og eventuelt bytte ut håndtak og knotter, kan du gi kjøkkenet ditt en helt “ny” innredning. Og det uten å bryte banken. Hvordan male fronter på kjøkkenet?

Det er veldig enkelt å fornye kjøkkeninnredningen dersom det består av tre, selv om de er lakkert, oljet eller malt fra før av. Med noen strøk maling her og der, kan du forvandle ditt gamle kjøkken til det kjøkkenet du fortjener. Det beste av alt? 

Det har aldri vært enklere å male kjøkkenet helt selv!

Slik gjør du: 

  1. Rens innredningen godt med produkter som er egnet for malervask. 
  2. Slip alle overflater med sandpapir (helst 180)
  3. Grunn godt for å gjøre jobben enklere. 
  4. Etter du har grunnet kan du begynne å sparkle og slipe. Det er mye enklere å se hvor mye du må sparkle ved å gjøre det på denne måten. Sparkelmassen vil i tillegg feste seg bedre. 
  5. Vi i Flip anbefaler at du sliper mellom hvert malingstrøk, slik at du får et enda penere resultat! Tørk bort slipestøv når du er ferdig med en fuktig fiberklut og la det tørke godt før neste strøk. 

Ved å følge disse trinnene vil du kunne male kjøkken innredningen helt selv og trenger ikke bruke penger på å ansette noen. Det er spesielt enkelt å f.eks  male ikea kjøkken, fordi de aller fleste ikea innredninger består av tre. Som vi nevnte ovenfor er tre veldig lett å male og lakkere over. Kjøkkenfornying trenger ikke være en veldig komplisert oppgave. 

Hvordan velge riktig maling til kjøkkenet? 

Når du skal male gammelt kjøkken, er det viktigste at du bruker en robust og slitesterk maling. Du kan for eksempel bruke Lady Wonderwall, som er en stor favoritt for de som vil male kjøkken innredningen. Malingen gir et vakkert, matt, slitesterk og flekkavvisende utseende. 

Til skuffefronter og skapdører anbefaler vi Lady Supreme Finish som, uansett glansgrad, er veldig slitesterk og enkel å påføre. Resultatet blir en jevn og vakker overflate. 

Bytt ut håndtak og knotter billig

Som prikken over “i”en kan du finne noen stilige håndtak eller knotter for å gi kjøkkenet ditt et helt nytt uttrykk. Dette er en av de eldste triksene i boka og er veldig kostnadseffektivt. Man kan for eksempel finne mye bra på bruktmarkedet.

Trenger du hjelp til å male gammelt kjøkken?

Vi i flip ønsker å være der for våre kunder og tar på oss alle slags jobber. Trenger du profesjonell bistand til jobben, eller har du kanskje ikke tid til å sette igang selv? Da hjelper vi deg gjerne! 

Bruk “Start oppussingen” knappen under og gjør ditt drømmekjøkken til virkelighet! 

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Ingen flere innlegg å vise